La reducció mitjana aplicada sobre la renda inicial de l'habitatge va ser del 7% a Madrid i Barcelona durant el mes de juny

El preu del lloguer d'habitatges comença a baixar en algunes de les ciutats espanyoles on més s'ha encarit en els últims anys. En un moment en què el lloguer viu un boom de preus sense control, són els inquilins els que comencen a posar els límits. Ja no tot es lloga a qualsevol preu. A Barcelona el 13,2% de tots els habitatges de lloguer que hi va haver al portal Idealista durant el mes de juny de 2018 van baixar el seu preu davant la manca de demanda. A Palma de Mallorca el percentatge va ser del 10,4% de tots els anuncis ia Madrid va arribar al 9,8%, molt similar al 9% de Sant Sebastià.

Tot i les pujades que registra el preu del lloguer a Espanya, en totes les capitals haver habitatges en què les pretensions dels propietaris es van reduir durant el mes de juny, segons un estudi elaborat pel portal. Això evidencia el que algunes fonts del sector avançaven fa alguns mesos i és que els lloguers comencen a tocar sostre en algunes ciutats com Barcelona davant la impossibilitat dels inquilins de fer front a unes rendes que creixen molt per sobre dels seus salaris i que ja suposen , en molts casos, fins al 40% dels seus ingressos. De fet, el preu del lloguer ha baixat un 2,1% a la Ciutat Comtal durant el segon trimestre de l'any.
L'estudi posa de manifest que cada vegada més propietaris es veuen en la necessitat de reduir les seves expectatives, moltes vegades per haver apuntat tan alt que no troben interessats que puguin assumir aquestes alces en els preus. La reducció mitjana aplicada sobre el preu inicial pels propietaris que van baixar el preu va ser del 7% a Madrid i Barcelona. Els mercats que abans i amb més força van començar a pujar estan ja ajustant els seus preus a la baixa, com és el cas de Barcelona, ​​mentre que en altres els increments comencen a donar senyals d'esgotament.
Tot i així, Cadis és la capital en què els descomptes que apliquen els anunciants per trobar llogater són més agressius: els que van reduir el preu ho van fer amb una mitjana del 26%. El segueixen els descomptes de Conca (22%), Osca (21%) i Santander (18%). Per contra, els propietaris que menys redueixen les seves pretensions són els Lugo, ja que només retallen els seus preus en un 4%. A continuació se situen Girona, Còrdova i Bilbao (6% en les tres ciutats).
El percentatge d'habitatges que rebaixen les seves pretensions ha augmentat en 2018 davant de l'any anterior en els principals mercats. Al juny de 2017 a Barcelona van ser el 9,7% les que van baixar les seves rendes, arribant al 13,2% el 2018. A Palma ha passat del 9,6% de fa un any al 10,4% actual ia Madrid del 9% a l'9,8% de juny de 2018.
Rendes més baixes a Catalunya
Segons el portal, el preu del lloguer a Espanya va pujar un 2,4% en el segon trimestre de l'any respecte al trimestre anterior. I un 15,6% en taxa interanual.Todas les comunitats autònomes van registrar increments en els preus del lloguer respecte al trimestre anterior, excepte Catalunya, on les rendes de lloguer van baixar un 0,2% durant la primavera. La major pujada ha estat a Múrcia, on els preus han augmentat un 8,5%, seguida de la Rioja (8,4%) i Navarra (7,7%). Andalusia és la regió on menys ha crescut l'arrendament, amb un increment del 4,9%, seguit de la Comunitat Valenciana (6%) i Balears (6,1%).