Com ha anunciat aquest dimarts l'executiu de Govern Pedro Sánchez finalment aprovarà un pla de xoc per donar suport a l'hostaleria i a el comerç, considerats un dels sectors més afectats per la pandèmia.

Entre les mesures establertes es troben:

La reducció a la mitad del pagament del lloguer del local sempre i quan l’immoble en propietat perteneceix a un gran propietari.
Y que haya pacto entre arrendador y arrendatario para la reducción, mediante cantidad abonada o moratoria en pago.
Es poden establir les següents circumstàncies;

Si el propietari no és un gran tenedor i l’inquilí no es va veure beneficiat de rebaixa o demora pactada del pagament mensual l’inquilí es podia pedir abans del 31 d’enero una quita del 50% durant l’Estat d’alarma, els seus pròrrogues i durant quatre mesos posteriors.
També es da la possibilitat de que l’inquilí sol·liciti una moratòria de la totalitat del pagament mensual encara que hauria d’acordar amb el propietari una devolució prorrateada una vegada passant el període establert, quatre mesos després de que finalitzés l’estat d’alarma i els seus prórroges.
L’objectiu d’aquesta mesura és obligar als grans tenidors d’immobles alquilats per a comerç i hostaleria a acordar una rebaixa del lloguer amb els seus inquilins, ja que del contrari s’aplicaria de forma directa el pla de govern del govern, limitant lloguers a la mitat oa cero en el cas de la moratòria.

Durante la negociación se barajaron diferentes medidas a establecer;

La disminució del cost fijo del lloguer per als negocis.
I mesures fiscals relacionades amb les cotitzacions a la Seguretat Social o ajudes directes.
Actualment està pendent de que es fixi la data de l’entrada en vigor del pla de selecció.